АКЦЕНТИ НА ПРОЕКТА

Концепция и копирайтинг

Проучване на пазара, разработване на концепции и копирайтинг за творческо съдържание.

Дизайн

Графичен дизайн и визуализации.

Продуциране на видеа

Разработване на видеосъдържание с 2D движеща се графика, което обикновено се нарича обяснително или анимирано видео.

Глас и звук

Намиране на подходящия гласов актьор за проекта, запис и добавяне на звукови ефекти.

УМЕНИЯ & ТЕХНОЛОГИИ

Концепция и копирайтинг
Графичен дизайн
Анимация
Звуков дизайн
0
Работни дни
0
Специалисти
0
Видеа
0
Минути анимирано време

НЯКОИ ДЕТАЙЛИ

Клиентът се свърза с нас с ясна концепция и план за изработката на кратка инфографична поредица от два до три анимирани видео клипа. Целта бе основно да запознае вече заинтересованата аудитория с детайли и аргументи относно предлаганата услуга, а именно – инвестиционна спестовна сметка.

Ето няколко съвета, които те знаеха.

От нас се изискваше първо да създадем визуална и разказвателна концепция – идея за най-интригуващ и модерен подход, чрез който да предадем информацията. Секторът на финансовите услуги е особен, поради деликатната и чувствителна тема, която засяга. Много хора често подхождат с неоправдано недоверие към новите финансовите инструменти и за нас бе важно да подчертаем ползите и плюсовете в услугата на клиента, като ги защитим с данни и аргументи.

Заедно с клиента изготвихме подробни сценарий за два видео клипа. Фокусът бе да структурираме съдържанието по възможно най-ясен и разбираем начин и без да залитаме в дълги и монотонни обяснения, като същевременно не пропускаме важна информация.

Изготвените материали комбинирахме в подробен Storyboard, който заедно с екип от илюстратори, превърнахме в детайлни сцени с герои, сгради, предмети, среда, символи и други визуални елементи. Те съответно бяха анимирани и превърнати в два подробни обяснителни анимирани клипа.

Накрая

Накрая обединихме ключовите послания от двата клипа в къс оборотен вариант, с цел по-повърхностно представяне и рекламиране на услугата за по-широка аудитория.