Видео съдържание

Според последните официални статистики и проучвания видео съдържанието продължава да трупа все повече преднина пред всички останали способи що се отнася до привличане на потребителския интерес, задържане на вниманието му, обясняване на продукти, услуги или процеси, изграждане на корпоративен имидж и идентичност и др. Видео рекламата и видео съдържанието като цяло упорито продължава да бъде най-интересният и успешен начин за популяризиране и рекламиране. Съветваме ви да не пренебрегвате този метод, а да му обърнете особено внимание, тъй като резултатите, които показва са наистина удивителни и доказателство за това са непрестанно появяващите се корпоративни и/или рекламни клипове, които ни заливат по всички възможни комуникационни канали. Цената на рекламата расте, а вече трудно ще открием дори един бранд, който не използва видео съдържанието за подобряване на бизнес резултатите. И има защо - това работи!Защо видео?

Видеото е възможно най-въздействащият тип съдържание, тъй като то има способността да развълнува зрителя, да го разсмее или разплаче, да разкаже истории, да запечата незабравими мигове, да задържа зрителското внимание, да рекламира, разказва, пояснява и най-вече – да влияе емоционално.

Опитът ни в киното ни позволява да работим с широк спектър от партньори и подизпълнители, благодарение на което Вашата идея за клип няма да бъде пренебрегната. Освен силно специализиран и професионален екип, ние Ви подсигуряваме също с висококачествена филмова и снимачна техника, професионално осветление, звукозаписно студио, дрон и др.

Ето няколко примера от нашето портфолио

Как можем да помогнем?

Независимо къде се намирате, ние сме на разположение да реализираме и запечатаме на екрана Вашите идеи и послания. Ние от Spread It реализираме видео проекти буквално в цялата страна. Нашият екип от професионални оператори е в готовност да заснеме Вашата реклама, събитие или корпоративен клип, независимо от локацията или мястото на снимачната площадка.

Експертиза

Ние от Spread It имаме за цел да създадем възможно най-успешния видео продукт персонално за Вас и Вашите специфични цели. Подхождаме към всеки проект строго индивидуално и в зависимост от целите и приоритетите Ви. Използваме най-съвременните похвати, изразни средства и модерни подходи при реализацията на всеки един проект. Екипът ни се развива ежедневно, като по този начин успяваме да предоставим на нашите клиенти възможно най-атрактивните и успешни видео проекти, както откъм видеопродукция и видеозаснемане, така и откъм видеомонтаж, визуални ефекти, анимация и звуков дизайн.

Какви типове видео съдържание има?

Корпоративно видео

Корпоративният видеоклип е едно от най-търсените имиджови решения, към което прибягват повечето компании поне веднъж годишно. Тези клипове могат да имат най-различни цели. Някои корпоративни клипове например са съсредоточени върху изграждането на корпоративен имидж. Това често се постига чрез данни и статистика за компанията, нейната история, нейните служители, ценности и бъдещи цели. Видео форматът се оказва перфектният инструмент за предаване на такъв тип информация по изчерпателен начин, като същевременно задържа вниманието на зрителя без да го отегчава. Движението на кадрите, красивите цветове и композиция, динамичният и плавен видеомонтаж са интригуващи за човешкото око и мозък и затова инвестицията в корпоративен клип е решението, което ще повиши разпознаваемостта на Вашия бранд, компания или продукт и ще го представи пред Вашата аудитория по интересен, атрактивен, стилен и модерен начин.

Обучително видео

В днешното забързано ежедневие много компании имат силната нужда периодично да поднасят нова ключова информация на своите потребители, клиенти, екип или партньори. За тази цел обучителният видеоклип е решението, с което те могат да постигнат своите цели успешно, дори надхвърляйки очакванията си, като същевременно с това да си спестят солидна сума пари.

Представете си, колко скъпо струва едно обучение на дадена компания. Обикновено обучителните програми в корпоративната сфера водят след себе си редица разходи и усложнения, които просто не си заслужават. Това могат да са разходи като: лектори, мултимедия, зали и пространства, кетъринг, транспортни разходи, електроенергия, логистика и event management, настаняване и командировъчни.

Още

Всички тези разходи могат да бъдат избегнати, като просто създадете един или повече обучителни клипове. Това не просто ще спомогне за по-гладкото и оптимално предаване на всичката нужна информация, а ще направи целия обучителен процес по-лесно проследим, многократно по-евтин, по-лек и неангажиращ, и нещо повече – обучителните клипове, за разлика от живото обучение или лекции, остават завинаги. Тях ще можете да използвате отново и отново. Вашите служители ще могат да се върнат към пропуснати или вече забравени обучения отново и отново, без да се притесняват, че ще пропуснат важна информация, докато са в тоалетната.

ТВ реклама

ТВ рекламата и до ден днешен остава един от най-сигурните и предпочитани модели за масово рекламиране, както в България, така и навсякъде по света. Въпреки все по-широкото навлизане на всички формати за онлайн съдържание, телевизионната реклама остава предпочитан похват за всички рекламодатели, които са готови да отделят по-значителен бюджет, знаейки че той ще се изплати многократно. Истината е, че добре обмислената и изработена телевизионна рекламна кампания е практически безценна и потенциалът, който жанрът крие в контекста на възвръщаемост е безграничен.

Видео интервюта

Много често зрителят има нужда да чуе дадена информация пряко от отговорно или компетентно лице. В тези случаи видео интервютата могат да бъдат изключително полезен похват, чрез който да образовате аудиторията си, да разкажете за компанията или продуктите си. Често в научната или технологичната сфера компаниите имат най-сериозна необходимост именно от такъв тип видео съдържание. Най-често видео интервютата са предмет на фармацевтични компании или такива в сферата на здравеопазването, за медицински кампании или приложения, за технологични или софтуерни решения, апликации, обясняване на процеса, в промишлената индустрия и др.

Добра инвестиция ли е видео съдържанието?

С всичко дотук се надяваме, че сме успели да Ви обедим, че видео съдържанието си заслужава, макар и създаването му да не е евтин процес. Всяка компания внимателно планира и разпределя своя маркетингов и комуникационен бюджет и създаването на видео съдържание просто е перо, което често се налага да “гълта” солидни средства на фона на дейности като разработване на социални мрежи, SEO или какъвто и да е друг съвременен комуникационен метод.

Въпреки тази необходимост от висок бюджет обаче, видео съдържанието демонстрира най-добрите резултати откъм audience engagement, задържане на лийдове и генериране на трафик. И затова сме на сто процента убедени, че всеки който е отделил необходимите средства и енергия за създаването на оптимално видео съдържание (било то рекламно, имиджово, информативно или корпоративно) не съжалява дори за миг и многократно е възвърнал инвестицията си.

Няколко арт филма от портфолиото ни

Искате да подобрите рекламите си?

Нека се свържем и да обсъдим заедно най-добрите идеи за видео съдържание, от което се нуждае Вашият бизнес.

Как протича процесът?

1. Информация и проучване

Проучването е първият ключов етап, който е основополагащ за успешната видео кампания. Винаги подхождаме строго индивидуално при всеки наш проект, затова от ключово значение е срещата, на която ще научим за Вашия бизнес, компания или продукт, за Вашата таргет аудитория и потребителска група, за Вашата визия, мисия и цели.

2. Договор и започване на работа

Договорът, който ще подпишем, ще Ви даде сигурност и ще установи срокове, в които да създадем Вашият видеоклип, видео реклама или видео кампания.

3. Криейтив и сценарий

След като сме се спрели на творческа концепция е време да я превърнем в подробен сценарий. Сценарият за един клип не е особено интересно четиво, но не това е целта му. Това е важен документ, който да постави на хартия конкретика относно всеки елемент в бъдещия видеоклип. Ще имате възможност да проследите развитието на сценария, като ни давате обратна връзка на всеки етап или версия. Целта е да се спрем на отличен, плътен и реализуем сценарий.

4. Подготовка за снимки

Подготовката за снимки включва правилно планиране на снимачния процес, технически параметри, организиране на локации, снимачен екип, снимачна и звукозаписна техника и осветление, костюми, реквизит, грим и др ако са необходими. Всичко това е допълнено също от логистика, така че да сте сигурни и спокойни, че целият процес протича гладко и безкомпромисно.

5. Снимачен процес

Протичането на един снимачен ден зависи изцяло от типа видеоклип, като различните типове изискват коренно различен екип, техника и материали. Екипът на Spread It ще бъде там в целия си блясък за да изпълни Вашите цели под формата на видео съдържание. Можете да разчитате на всичко, което Ви е необходимо, било то актьори, режисьори, оператори, сценографи, гримьори, реквизитори и костюмографи, тонрежисьори и какво ли още не.

6. Постпродукция

Това е продължителен, енергоемък и изключително важен етап за всеки видеоклип. Главно се разделя в две направления - пост-продукция картина и пост-продукция звук. Пост-продукция картина включва както видеомонтажът, така и цветови корекции, грейдинг, добавяне на допълнителни ефекти, анимации, илюстрации, надписи или лога, субтитри. Пост-продукция звук включва звуков монтаж и микс, запис и добавяне на глас зад кадър, ако е необходим, добавяне на музика и звукови ефекти.

7. Финално предаване

След като сме изпълнили всяка стъпка с отношение към детайла, обсъждайки и коригирайки продукцията на всеки етап заедно с Вас, сме готови за финален експорт и предаване на финален видеоклип или клипове. Това може да се случи във всички възможни необходими файлови формати и разширения, покривайки всички изисквания за качествена картина и звук и с добавени субтитри на всеки език, за който можете да се сетите.

Още от портфолиото ни

Уловете светлината на прожекторите!

Трансформирайте наратива на Вашата марка със завладяващи визуализации. Нека създадем кинематографично изживяване, което завладява Вашата публика и води до резултати!

Запознайте се с част от нашия екип видео екип

Специална оферта!

Побързай! Свържи се с нас днес и вземи 100% безплатна първа консултация.